21 naszych klientów już się uczy!
Dołącz do nich!

Nowe wytyczne RODO na 2020 r.

Nowość
Rewolucja RODO rozpoczęta w maju 2018 r. nadal trwa. Ogrom niejasności wobec interpretacji przepisów unijnych wobec naszych krajowych nie maleje. Aby ułatwić Ci funkcjonowanie zgodnie z obowiązującymi przepisami i pomóc w uniknięciu dotkliwej finansowej odpowiedzialności, przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie specjalistyczny kurs Nowe wytyczne RODO na 2020 r., zawierający sprawdzone i najbardziej aktualne informacje w tematyce ochrony danych osobowych.
uniqskills.landing.nlbadge4
21 naszych klientów już się uczy!
Dołącz do nich!
Partner
21 naszych klientów już się uczy!
Dołącz do nich!

Nowe wytyczne RODO na 2020 r.

Rewolucja RODO rozpoczęta w maju 2018 r. nadal trwa. Ogrom niejasności wobec interpretacji przepisów unijnych wobec naszych krajowych nie maleje. Aby ułatwić Ci funkcjonowanie zgodnie z obowiązującymi przepisami i pomóc w uniknięciu dotkliwej finansowej odpowiedzialności, przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie specjalistyczny kurs Nowe wytyczne RODO na 2020 r., zawierający sprawdzone i najbardziej aktualne informacje w tematyce ochrony danych osobowych.
Nowość
Data startu
Nabór otwarty
Czas trwania
6 godzin
Poziom zaawansowania
Forma kształcenia
online

• 2,8 mln zł – tyle wyniosła rekordowa kara nałożona we wrześniu 2019 r. za naruszenie przepisów RODO

• 20 mln euro lub 4 proc. całego obrotu firmy – to maksymalne kary, które grożą za naruszenie prawa do ochrony danych

• 113 – tyle kontroli zostało przeprowadzonych od początku obowiązywania RODO do 13 sierpnia 2019 r.

Rewolucja RODO rozpoczęta w maju 2018 r. nadal trwa. Ogrom niejasności wobec interpretacji przepisów unijnych wobec naszych krajowych nie maleje. Aby ułatwić Ci funkcjonowanie zgodnie z obowiązującymi przepisami i pomóc w uniknięciu dotkliwej finansowej odpowiedzialności, przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie specjalistyczny kurs Nowe wytyczne RODO na 2020 r., zawierający sprawdzone i najbardziej aktualne informacje w tematyce ochrony danych osobowych.

Biorąc udział w tym kursie dowiesz się:

• Jak zmieniają się wytyczne RODO na 2020 rok dla firm? Jakich obszarów dotyczą?

• Za jakie błędy UODO ukarało firmy przez ostatnie 2 lata? Jaki ma to obecnie wpływ na firmy w kontekście aktywnego marketingu i sprzedaży?

• Na co zwrócić szczególną uwagę przygotowując się do potencjalnej kontroli UODO w 2020?

• Jakie dane i dokumenty należy posiadać aby zabezpieczyć interes firmy w sytuacji złożenia skargi do UODO?

• Jak odnaleźć się w gąszczu przepisów dotyczących RODO, które co chwila się zmieniają, a ich interpretacja jest kłopotliwa nawet dla ekspertów?

Dostęp 24/7
Aktualne wytyczne
Certyfikat
Po ukończeniu kursu
Z łatwością wyłapiesz najdrobniejsze nieprawidłowości w procedurach ochrony danych osobowych w Twojej firmie – na podstawie doświadczeń i praktyki innych podmiotów.
Sprawnie i szybko dostosujesz procedury ochrony danych osobowych w Twojej firmie do przepisów i wytycznych, które będą obowiązywać w 2020 r.
Gruntownie przygotujesz się do kontroli prawidłowości prowadzenia obowiązkowej dokumentacji, które są zapowiadane na 2020 r., jak i w świetle kontroli już przeprowadzonych w innych firmach.

Program kursu

MODUŁ I
Nowe wytyczne RODO na 2020 r.
+
Jak wybrać prawidłową podstawę prawną dla przetwarzanych danych osobowych
Najczęściej występujące błędy w określaniu podstawy prawnej
Czy dane przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą podlegają ochronie
Jak udokumentować spełnienie obowiązku informacyjnego
Jak wykazać prawidłowość zbierania zgód
Jak udowodnić realizację obowiązku informacyjnego
Jak wykazać rozliczalność w zakresie przestrzegania przepisów RODO
Jak dowieść przestrzeganie praw osób, których dane dotyczą
Potwierdzanie zgody metodą double opt-in
Jak wykazać w toku kontroli stosowanie wymogu uwzględniania ochrony w fazie projektowania
Wytyczne – jak zabezpieczyć firmę przed kopiowaniem danych przez pracowników
Jak zgodnie z RODO kupować i sprzedawać bazy marketingowe
Korzystanie z brokerów danych w telemarketingu a RODO – najczęstsze problemy
Wysyłka newslettera a RODO – najczęstsze błędy, jakie popełniają marketerzy
Witryny firmowe na LinkedIn, Facebooku i Twitterze po zmianach sektorowych po 4 maja 2019 r.
Naruszenia ochrony danych osobowych przez aplikacje mobilne
Czy wszystkie incydenty naruszenia ochrony danych osobowych należy zgłaszać
Jak liczyć termin 72 godzin na zgłoszenie incydentu ochrony danych osobowych
Co zrobić, jeśli w ciągu 72 godzin nie uzyskaliśmy wszystkich informacji dotyczących incydentu

Najczęściej zadawane pytania

Czy udział w kursie daje uprawnienia zawodowe?
+
Nie, nie przyznajemy uprawnień zawodowych. Kurs ma charakter dokształcający. Pozwala poszerzyć i pogłębić wiedzę uczestnikom z danych obszarów tematycznych, korzystając z wiedzy najlepszych ekspertów.
Czy są jakieś terminy zjazdów stacjonarnych?
+
Nie, nie ma żadnego zjazdu stacjonarnego we wskazanym miejscu. Całość kursu opiera się na kształceniu online poprzez interaktywną platformę edukacyjną. Przystępując do kursu otrzymujesz wszystkie materiały, wykłady video, prezentacje w formie online.
Czy otrzymam certyfikat po zakończeniu kursu?
+
Tak, po zakończeniu kursu każdy uczestnik otrzyma certyfikat poświadczający udział i ukończenie kursu. Certyfikat jest dostępny w wersji cyfrowej do pobrania po ukończeniu kursu.
Co w przypadku jeżeli mam zaplanowany wyjazd urlopowy w trakcie trwania kursu?
+
Cała koncepcja kursu opiera się na kształceniu online. Taka forma szkolenia pozwala uczestnikom kształcić się w dogodnym dla nich czasie.

Kup dostęp!

Nowe wytyczne RODO na 2020 r.
Płatność jednorazowa
Wiedza i ćwiczenia na światowym poziomie
Najlepszej jakości materiały merytoryczne
Wygodna i sprawdzona formuła online

Kontakt

Potrzebujesz szczegółowych informacji?

Biuro Obsługi Klienta
tel. 61 66 55 800

Zobacz również

Nowoczesne metody zarządzania projektami HR
HR
Sprawdź
Data startu Nabór otwarty
Cena 2000 PLN
IT Professional Recruiter
Biznes
Sprawdź
Data startu Nabór otwarty
Cena 2000 PLN
Skuteczne metody utrzymania pracownika w organizacji
HR
Sprawdź
Data startu Nabór otwarty
Cena 599 PLN